waij.com

RSS Feed: Extremadura 2008 (New images)

Search Gallery


Random image

El tajo

Subcategories

food(8)
people(55)
art(21)


Extremadura 2008 ~ (Hits: 7157)

Extremadura 19-28 september 2008 met SNP.

19 september
Na aankomst in Madrid worden we via de zuidkant van de Sierra de Gredos naar Castañar del Ibor gebracht. Los Ibores is een van de groenste en dunst bevolkte delen van Extremadura. Als de tijd het toelaat kunt u in de namiddag een wandeling maken door een bos van Tamme kastanjes, in de omgeving van het hotel. Wandelduur 2 uur, 200 m stijgen en dalen.
Overnachting in Castañar del Ibor

20 september
Deze eerste dag maken we een rondwandeling vanuit het hotel en maken kennis met een van de meest bosrijke gebieden van het Spaanse binnenland. We dalen door een afwisselend landschap van olijf- en amandelboomgaarden, grasland en mediterrane bossen van kurk- en steeneiken, kastanjes, aardbeibomen af naar het dal van het riviertje de Ibor. We volgen deze tot het verlaten gehucht El Avellanar. Hoewel verlaten en in ruïne is El Avellanar een paradijselijk oord. We moeten in de namiddag een stukje klimmen, maar het bos biedt volop schaduw. We lopen 6 uur om 14 km te overbruggen. We stijgen en dalen 700 m.
Overnachting in Castañar del Ibor

21 september
Vandaag maakt u een wandeling door de bergen van Los Ibores naar het monumentale stadje Guadalupe. Na een korte transfer naar het gehucht Cañamero doorkruist u de Sierra des Villuercas tot zich plotseling een prachtig panorama ontvouwt over de brede vallei waarin Guadalupe ligt. In het stadje staat het meest sprookjesachtige klooster van Spanje, waar monnikken waken over de zwarte maagd van Guadalupe wier beeld volgens de legende werd gemaakt door de apostel Lucas. Ondanks dat het is geplunderd door de troepen van Napoleon, bergt het klooster zeer veel kunstschatten, zoals u zult zien tijdens een rondleiding door het klooster. Duur wandeling: 5 uur 15 km, 500 m stijgen en 600 m dalen.
Overnachting in Guadalupe

22 september
Een bus brengt u naar het Middeleeuwse stadje Trujillo dat strategisch op een heuvel in een steppe-achtig landschap ligt. In Trujillo stond de wieg van verschillende Conquistadores, de veroveraars van het Amerikaanse continent. De bekendste is Francisco Pizarro, die het Inca-rijk vernietigde. Zijn ruiterstandbeeld staat op de Plaza Mayor. U krijgt voldoende tijd om het stadje te verkennen met kerken en kloosters en een grimmig fort en natuurlijk kunt u het Pizarro-museum bezoeken. Aan alles is te merken dat we in een andere klimatologische zone zijn beland. Het landschap is kaler graanvelden en graasland hebben de plaats ingenomen van bos. In de namiddag brengt een bus ons in ruim een uur naar onze volgende bestemming, Montánchez. U kunt hier eventueel nog een prachtige wandeling door de Sierra de Montánchez maken. Vanuit het hotel lopen we over oude ommuurde paden en landwegen tussen kleinschalige akkers door. Lengte 7,5 km, duur 3 uur, 250 m stijgen en dalen.
Overnachting in Montánchez

23 september
De Sierra de Montánchez is een klein granietgebergte in een zee van vlak land. We beginnen de wandeling vanaf ons hotel en komen door een steen- en kurkeikenbos en kleinschalige akkertjes in de Valle de Los Molinos waar verschillende oude watermolens staan die werden gebruikt voor het malen van graan, irrigatie of het persen van olijven. De soms eeuwenoude kurkeiken worden tot op de dag van vandaag nog op traditionele wijze geschild. In de namiddag lopen we via een andere route terug naar Montánchez waarbij de oude Moorse burcht als een vuurtoren de weg wijst. De wandeling 5,5 uur, we stijgen en dalen 500 m en de lengte bedraagt 15 km.
Overnachting in Montánchez

24 september
We gaan 's ochtends met de lijnbus naar Cáceres. Cáceres is door Unesco op de werelderfgoedlijst gezet vanwege de unieke Middeleeuwse stadskern. U heeft de middag om deze schitterend stad te bekijken. We overnachten in een hotel op steenworp afstand van de Plaza Mayor.
Overnachting in Cáceres

25 september
We nemen de lijnbus naar het Monumento Natural Los Barruecos, een ruim 300 hectaren groot natuurmonument. Het gebied heeft zijn beschermde status te danken aan de bizarre granietformaties en het netwerk van stuwmeertjes dat in vroeger dagen werd aangelegd om graanmolens aan te drijven. Nu zijn de wetlands vooral als verblijfplaats van een rijke vogelwereld. Na 2,5 uur wandelen, komen we aan bij een museum voor moderne kunst dat bezocht kan worden. Vervolgens keren we terug naar het Malpartida en nemen de lijnbus terug. De wandeling duurt 4,5 uur. We stijgen en dalen 200 m en leggen 12 km af.
Overnachting in Cáceres

26 september
Vandaag wacht ons een reisdag. De lijnbus brengt ons ’s ochtends van Cáceres naar Plasencia, waar u een kijkje kunt nemen in de sfeervolle oude stadskern (dit is niet doorgegaan -r). ’s Middags brengt de bus ons naar onze laatste bestemming, het Parque Natural de Monfragüe, een van best geconserveerde Mediterrane bos- en berggebieden die Spanje nog rijk is. Bij het naderen van het natuurpark schrikt u wellicht; er lijkt een kaalslag te hebben plaatsgevonden. Dat klopt, want hier zijn eucalyptusbossen gekapt om plaats te maken voor oorspronkelijk, autochtoon bos.
Overnachting in Villareal de San Carlos

27 september
Het Natuurpark Monfragüe bestaat uit bergland aan weerszijden van de rivier de Taag. Monfragüe is tot ver buiten Spanje bij natuurliefhebbers, vooral bij ornithologen. Op onze wandeltocht zullen we dan veel vogels kunnen zien: Vale, Aas- en Monniksgier, Steen- en Slangenarend, Zwarte ooievaar, de Iberische Keizerarend en de Oehoe. Maar ook de zoogdieren en reptielen laten zich zien: Edelherten, wilde zwijnen, trap- en ringslangen en parelhagedissen zijn vrij algemeen. De kans op Iberische Lynx en Genetkat is echter klein. Liefhebbers van mediterrane flora komen volop aan hun trekken, want hier gedijen honderden soorten planten die met name in het voorjaar een waar kleurenpallet vormen. 's Ochtends brengen we eerst een bezoek aan het informatiecentrum in Villareal de San Carlos. Dan maken we eerst een wandeling in de omgeving van het Castillo Monfragüe die eindigt bij de Puente del Frances. In de middag wacht een vervolg van de wandeling die ons van Puente los Cardenales in Torrejón el Rubio terugbrengt. In totaal wandelen we vandaag 16 km, duur 5 uur. We stijgen en dalen 500 m.
Overnachting in Villareal de San Carlos

28 september
Na een transfer van ruim 3 uur per charterbus naar het vliegveld van Madrid, vliegen we terug naar Nederland.

Google map of Extremadura.
map
   


Found: 1 image(s) on 1 page(s). Displayed: image 1 to 1.


Quick Menu

Images per page: